DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kell-e Mick Schumacher a Red Bullnak?

Az energiaitalosok pilótaprogramját egyengető Helmut Marko elmondta, hogy a Red Bull miként áll a német tehetséghez, aki években belül szinte biztosan be fog mutatkozni az F1-ben.

Két évvel ezelőtt, szinte a semmiből robbant be a köztudatba a tizenhat éves Max Verstappen - a holland ifjonc már első F3-as évében sorra nyerte a versenyeket, és olyannyira lenyűgözte a Red Bullt, hogy azok azonnal leszerződtették pilótaprogramjukba. Verstappen azóta túl van másfél F1-es szezonon, mára már a négyszeres világbajnok anyacsapat pilótája - és nem mellesleg a sportág történetének valaha volt legfiatalabb futamgyőztese.



Példája több fiatal pilótát is inspirálhat, bár az FIA szabálya szerint ezentúl nem indulhat olyan versenyző a Forma-1-ben, aki nem töltötte be 18. életévét. A 17 éves Mick Schumacher jelenleg második formulaautós szezonját tölti, és magabiztos teljesítményt nyújt a német és olasz F4-es bajnokságokban. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának jó esélye van arra, hogy jövőre az F3-as Eb-n is bemutatkozzon (ott, ahol Verstappen felhívta magára a figyelmet), de egyelőre nem gondol a Forma-1-re.

„Ebben a pillanatban az a célom, hogy jó és teljes pilótává váljak” - mondja Schumacher. „Ezért fontos, hogy megfelelő alapokkal rendelkezzek, és hogy a versenyzés minden területén magabiztos legyek” - tette hozzá a német. Meglepő, hogy eddig egy F1-es csapat sem vetette ki rá hálóját, és Helmut Marko szerint a Red Bull tervei között sem szerepel a leigazolása. „Mick Schumacher nem szerepel a radarunkon. Ehhez nem kell többet hozzáfűzni” - tette hozzá a Red Bull pilótaprogramját igazgató osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: