DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 22. hétfő
F1

Hamilton az élen, Rosberg ki sem hajtott

Teljesen ellentétesen alakult a Brit Nagydíj második szabadedzése a két bajnoki rivális, Lewis Hamilton és Nico Rosberg számára. A német egy technikai hiba miatt hátrányba került a hétvége további részére.

Cm1jC6GWAAAYRHBSokan arra számítottak, hogy a száraz délelőtt után a péntek délután már nem ússzák meg eső nélkül a pilóták, ám az egek ezúttal sem nyíltak meg, így viszonylag nyugodt mederben csordogálhatott a nap második másfél órás gyakorlása a fekete-fehér kerékvetők között.

Lewis Hamilton igen hamar az élre állt, átvéve a vezetést az első percekben leggyorsabb Max Verstappentől, ám még ennél is korábban fény derült arra, hogy Mercedes másik garázsában nem a tervek szerint haladnak a dolgok.

Előbb olajszivárgásról, majd vízszivárgásról érkeztek hírek a brackey-iektől, az ilyen problémák elhárítása azonban általában gyorsan lezajlik, így a Mercedes is arra készült, hogy az edzés első harmada után már pályára küldheti a németet. Rosberg be is ült az autóba, ám miután beindították a W07-est, újabb gondokat észleltek a mérnökök az adatokban, így az azonnali leállítást kérték a némettől. Noha nem komolyak az autó bajai, a rendelkezésre álló idő mégsem volt elég ahhoz, hogy Rosberget pályára küldjék, így a tabella éllovasa igen hamar átöltözött, csapata pedig a motorborítás leszerelésével próbált jobban utánajárni a meghibásodásnak.

Hamilton a közepes és a lágy gumikeveréken is a leggyorsabb időt autózta, így végül közel négytizedes előnnyel zárt az élen Verstappen előtt, akit a másik Red Bull-lal Daniel Ricciardo követett. Mögéjük a két Ferrari sorolt be, akiknek a lemaradása már egy másodperc közeli volt a Mercedeshez képest, és erősen teljesített a McLaren is Fernando Alonso kezei alatt, aki a 6. helyen végzett.

 

A wokingiak másik autója már nem működött ilyen jól. Buttonnak különféle technikai gondok okoztak csúszást, aztán a pályán pedig a gumijaival csúszkált, miközben többször is az alacsony tapadásra panaszkodott. Végül azért ő is bekerült a legjobb tíz közé, viszont valamivel kevesebb kört teljesített, mint a mezőny többi része.

 

A második szabadedzés végeredménye:

EasyCapture7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: