DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Hamiltont kifütyülték a díjátadón

A brit F1-es pilóta bár megnyerte az Osztrák Nagydíjat, a spielbergi közönség hangos füttykoncerttel fogadta őt a pódiumon, ahol Verstappen mosollyal, Raikkönen kevésbé örömittasan vette át a trófeákat.

Barcelona után a Red Bull Ringen is összecsaptak a Mercedesek, mely csatából ezúttal Nico Rosberg került ki vesztesen. Hamilton autója nem sérült az utolsó körös ütközés után, így a győzelemig viharzott, a dobogón azonban nem fogadta kitörő tapsvihar, noha ő kevésbé tehetett az incidensről. „Nagyon szoros futam volt, nagyszerű itt Ausztriában versenyezni, jó a hely, ahol lakok, remek az étel, és ettől eltekintve jól érzem magam itt” - mondta a brit, utalva hangos füttykoncerttel kísérve a nézők soraiból



A riporternő természetesen megkérdezte erről is a háromszoros világbajnokot, aki így válaszolt: „Nem tudom miért csinálják, nem az én problémám, hanem az övék” - mondta a brit, majd erőltetett mosollyal rátért az ütközésre. „Elhibázta az egyes kanyart, aztán esélyem nyílt arra, hogy a külső ívre kerüljek a második kanyarban. Ott blokkolt az autója és belém csúszott, szerintem fékproblémája volt” - tette hozzá a brit, a fékhibát pedig Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója is elismerte.

Max Verstappen az ominózus spanyol verseny után most állt második alkalommal pódiumon, számára jó ómen az Ezüstnyilak ütközése. „Hihetetlen nap ez a mai, elképesztő, hogy másodikként tudtam célba érni egy Red Bull-lal a Red Bull Ringen. Nagyon köszönöm mindenkinek, fantasztikus volt az autóm, remélem így folytatódik ezután is” - mondta a holland.

 

Kimi Raikkönen harmadik pozíciójával felzárkózott Sebastian Vettelre a pontversenyben, aki korábban esett ki a versenyből defekt miatt. „Nem volt könnyű nap a számunkra, nem igazán sikerült elérnünk azt, amit elérhettünk volna. De amit tudtam, megtette, a végén jó lett a sebességünk. Volt esélyem arra, hogy megelőzzem Maxet, de ennyit tudtam belőle kihozni. A futam jól indult, de hirtelen a hatodik helyen találtam magam, aztán megvolt a tempónk is. Legközelebb remélem, jobbak leszünk” - tette hozzá a 2009-es világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: