DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Wehrlein elárulta, mitől ment ekkora kört

A Manor újonc F1-es pilótája az istálló idei legjobb eredményét szállította az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén - elmondta, hogy mitől javult ekkorát a tempójuk a korábbi versenyhétvégékhez képest.

Az Osztrák Nagydíj időmérő edzésének egyik legnagyobb meglepetését Pascal Wehrlein okozta, aki a sereghajtó Manorral óriási kört ment az első szakaszban - a tizedik időt produkálta és bár a Q3-ba végül nem jutott be, így is messze az idei legjobb eredményét hozta az istállónak a 12. rajthelyével.

Wehrlein_2



"Fantasztikus munkát végzett a csapat az egész hétvége folyamán" - nyilatkozta boldogan a német újonc a Sky Sportsnak. "Otthonosan és kényelmesen éreztem magam az autóban és szerintem ez az első olyan versenyhétvége ebben a szezonban, ahol nem szenvedül az időmérő során az abroncsok hőmérsékletével. Az látszik, hogy mennyi időt tudunk ezzel nyerni" - értékelt.

"A Q2-es körömet a szuperlágy abroncson futottam, de nagyon elégedett vagyok azzal és a Q1-ben produkált körömmel is. Holnap persze már más lesz a történet" - tekintett előre Wehrlein a futamra. "Nehéz lesz a hosszú etapot teljesíteni a gumikopás miatt és hiányzik némi leszorítóerőnk hátulról. A legjobb formám fogom hozni és remélem, hogy még jobb eredményt tudunk elérni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: