DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Dübörög a lelkesedés a Ferrarinál

A maranellói gyár munkásai teljes erőbedobással dolgoznak azon, hogy előrébb tolják a Ferrari szekerét, melyet az elnök igen komolyan kritizált mostanában. A FIAT Chrylser első embere minden esetre le van nyűgözve a látottaktól.

Nemrég a Formula.hu-n is értekeztünk arról, hogy a Ferrari számára kulcsfontosságú a júliusban rendezett négy Forma-1-es futam, hiszen eldőlhet, hogy harcban lehetnek-e a bajnoki címért, vagy inkább adják fel az idei évet, koncentrálva a következőre, amelyben fontos változások jönnek majd. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nemrég „azonnali eredményeket” követelt csapatától, mely második a pontversenyben a Mercedes mögött, de a Red Bull alig lemaradva követi őket - életbevágó tehát, hogy a vörösök felpörgessék azt a bizonyos szerencsekereket.



John Elkann, a Ferrarit is tulajdonló Fiat Chrysler-konglomerátum elnöke nemrég a Ferrari főhadiszállásán járt, ahol megnézte, hogy is zajlanak az előkészületek az egyes futamokra. Gianni Agnelli unokája Monte Carlóban, egy új Maserati leleplezésén nyilatkozott az olasz Tuttosportnak a látottakról. „Nemrég Maranellóban jártam Marchionnéval, és láttam, hogy a csapat változik, egyben fejlődik, és hatalmas a lelkesedése” - mondta Elkann.

Sokan úgy vélik, hogy Marchionne túlságosan nagy nyomást helyez a Ferrari vállára nyilatkozataival, ennek köszönhetően pedig a sajtó már a csapatfőnök Maurizio Arrivabene menesztéséről kezdett cikkezni. A szomszéd bokszfalon ülő Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója azonban az elnöknek ad igazat. „Marchionne bebizonyította, hogy helyes, amit csinál” - mondta az osztrák, majd kitért a Ferrari helyzetére. „Nyomás? Bizonyos helyzetekben szükség van rá, persze amíg a megfelelő irányba viszi a csapatot. Az én helyzetemről is tudnék mesélni Dieter Zetschével” - utalt Wolff a Daimler elnökére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: