DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat
F1

Rosberg-Hamilton: Közeleg a következő balhé?

Erre nem más, mint a Mercedes német pilótája tett utalást: szerinte korántsem olyan harmonikus a kapcsolat kettejük közt, mint azt a háromszoros F1-es világbajnok lefestette.

Lewis Hamilton a közelmúltban tett nyilatkozatot a brit sajtónak, melyben arról beszélt, váratlanul jó kapcsolatot ápol Nico Rosberggel – annak ellenére, hogy a páros kiélezett csatát vív a világbajnoki címért, és több összetűzésük is volt a pályán, amelyek egyike Spanyolországban kettős kieséssel járt.

„Jelenleg nagyon-nagyon jó a viszonyunk Nicóval. Meglepően jó, egyáltalán nem számítottam erre” – fogalmazott Hamilton a Sky Sportsnak, elmesélve egy történetet, hogy miután meglátta őt monacói lakása ablakából, Rosberg lejött hozzá lakóházuk közös úszómedencéjéhez, és húsz-harminc percet beszélgettek. Hamilton teljes nyilatkozata itt olvasható.A Mercedes hockenheimi médiaeseményén részt vevő Rosberget is megkérdezték ugyanerről, a német azonban máshogy látja kapcsolatukat, és nem számolt be jelentős változásról:

„Úgy vagyunk egymással, mint mindig. Fel-le ível, hullámzik a kapcsolatunk. Az alapvető tisztelet megvan, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét jönnek a bajok” – mondta a DPA hírügynökségnek Rosberg, utalva arra, hogy a jelenleg békésnek tűnő viszony ismét feszültté fordulhat, talán már a közeli jövőben.

Rosberg harmadik győzelméért fog küzdeni az Osztrák Nagydíjon – a verseny 2014-es visszatérése óta mindig ő nyert – és hozzátette, reméli, a csata olyan szoros lesz, mint Michael Schumacher és Mika Hakkinen idejében. Nem hagyott kétséget afelől, a legendás riválisok közül kit favorizált: „Mika volt az idolom, senki mást nem ismertem” – mondta Hockenheimben, ahol a finn 1998-as autóját próbálta ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: