DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Mercedes beismerte, ők hibáztak a beállításoknál

Az F1-es Európa Nagydíjon Lewis Hamilton és Nico Rosberg is motorbeállítás-problémákkal szembesült, a csapatnál pedig elismerték, hogy ők kalibrálták rosszul az erőforrásokat.

Ebben az évben eddig nem volt tiszta futama a Mercedesnek: amíg az elmúlt két évben folyamatosan szerezték a fölényes kettős győzelmeket, addig idén hol egyéni, hol pedig műszaki hibák hátráltatják őket harmadik világbajnoki címük felé vezető úton. Bakuban a változatosság kedvéért az erőforrások beállításai nem voltak rendben mindkét autónál, és amíg Lewis Hamiltonnak hosszú körökbe telt átlépnie a problémán Nico Rosberg hamar kijavította a hibát.



Egy névtelen Mercedes-forrás a német Auto Motor und Sportnak elmondta, hogy mi is történt valójában a háttérben: „A mi hibánk volt. Rosszul kalibráltuk a motorbeállításokat.” A brackley-iek egyik mérnöke, Andrew Shovlin hozzátette: „Még nekünk is körökbe került, hogy rájöjjünk, mi történik, és hogy hogyan kell megoldani azt.

Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli elnöke volt az első, aki az Európa Nagydíj után felhívta az emberek figyelmét arra, hogy Rosbergnél is ugyanaz a probléma ütötte fel a fejét, amivel kapcsolatban Hamilton rádiózott a csapat felé. „Lewis éppen egy csata közepén volt, és sokkal nagyobb nyomás helyeződött rá, mint Nicóra.”

„Az FIA megengedte nekünk, hogy elmondjuk, valami hiba történt” - erősítette meg a Mercedes. „Ezek után könnyű volt számára, és visszatért a régi módhoz.” Persze sokan dicsérik Rosberget azért, amiért hamar rájött a probléma okára, Toto Wolff szerint nem kell különbséget tenni a pilóták között. „Nem helyes ez alapján összehasonlítani a pilótákat. Nico nagyszerű munkát végzett, de megkapta az információt, ami segített neki, Lewis pedig nem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: