DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 22. hétfő
F1

Verstappen beteljesítette a Red Bull szlogenjét

A Red Bull holland F1-es pilótája számára nem az elképzelések szerint alakult az Európa Nagydíj, egyvalami azonban mégis van, amiért azt mondta, nem kell panaszkodnia.

A Red Bull kényszerből alternatív stratégiát választott pilótái számára Bakuban, de végül nem sikerült azt hozni, amit vártak a rajtlámpák kialvása előtt. Daniel Ricciardo csalódott volt amiatt, hogy nem tudott dobogóra állni azután, hogy Nico Rosberg mellől kezdhette a futamot, de Max Verstappen is csak egy pozíciót tudott előrelépni rajthelyéhez képest. A holland a kilencedik helyről indulva nyolcadik pozícióban látta meg a kockás zászlót.„Trükkös rajt volt, tűrhető végkifejlettel” - nyilatkozta a barcelonai győztes a futam után. „A szuperlágy és lágy abroncsok túl gyorsan koptak, ezért döntöttük a kemény keverék mellett - a verseny végére úgy éreztem, mintha repülnék. A köridőim egyre csak jobbak lettek, sikerült felzárkóznom a nyolcadik, sőt, majdnem a hetedik helyig. A rajtpozíciómból kiindulva nehéz volt elkapni az élen haladó srácokat, de összességében remek munkát végeztünk. Persze mindig feljebb akarunk végezni, de ma ez nem jött össze. A versenyben a harmadik leggyorsabb kört futottam, így nincs miért panaszkodnom.”

Verstappen csapatfőnöke, Christian Horner kevésbé volt elragadtatva a Red Bull futamától. „Csalódást keltő eredmény ez azok után, hogy az első sorból indultunk, de már a 4-5. körben gumikopással küszködtünk” - emlékezett vissza a brit. „Ez a kiállás után sem változott a lágy gumin, hiszen mindkét pilótánk nagyon hamar elkezdett abroncskopásra panaszkodni, noha ezeken terveztünk a futam végéig hajtani. Az előre be nem tervezett kiállás után, közepes gumikon viszont elég gyorsak voltunk - nagyon fontos volt, hogyan ismerjük ki a gumikat. Frusztráló versenyen vagyunk túl, de legalább mindkét pilótánkkal célba értünk, és növeltük az előnyünket a bajnokságban a Williams előtt” - tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: