DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ettől (is) különleges Magnussen

Egy igazi legendával találkozhatott nemrég Kevin Magnussen, aki elmondta, mi különbözteti meg a dánt a többi fiatal F1-estől – a közös ebéd mindkettejük számára nagy élmény volt.

Kevin Magnussen nemrég meglátogatta a versenyzéstől csupán néhány éve véglegesen visszavonuló Sir Stirling Mosst, akit a közvélekedés a legjobb olyan versenyzőnek tart, aki soha nem nyert világbajnoki címet – a brit négyszer lett bajnoki ezüstérmes, háromszor pedig bronzérmes, egyszer csupán saját sportszerűsége miatt veszítette el a végső győzelmet.

A dán BT beszámolója szerint Matt Bishop, a McLaren kommunikációs vezetője, Magnussen jó barátja intézte el a találkozót a pilóta számára, amit a Renault versenyzője így idézett fel: „Tudtam, hogy Matt ismeri Sir Stirlinget, és megkérdeztem, hogy tudna-e nekem autogramot szerezni. Erre ő azt mondta, hogy inkább látogassuk meg. Sir Stirling és Lady Susie meghívott minket, hogy ebédeljünk velük a mayfairi házukban, fantasztikus élmény volt találkozni vele. Egy igazi legenda.”

magnussen_renault_sisak_cs



A 16-szoros futamgyőztes Moss szintén élvezte a találkozót, elmondása szerint öröm egy olyan fiatal versenyzővel találkozni, aki érti és értékeli a Formula-1 történetét: „Egy kedves fiatalember, akit igazán érdekel a karrierem. Felfrissítő élmény volt számomra, hogy mennyire különbözik a fiatal F1-es pilóták többségétől: látszik, hogy Kevin igazán érti, mennyire fontos a sportág története.”

„Igazán örülök, hogy esélyt kapott a Renault-tól, biztos vagyok benne, hogy jól fog teljesíteni” – tette hozzá Sir Stirling.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: