DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Williams: Kanadában a Ferrarit szorongathatjuk

A Williams F1-es teljesítménymérnöke, Rob Smedley beszélt a kanadai hétvége elvárásairól, és arról, miért nem nyújtott olyan jó teljesítményt a csapat a legutóbbi hétvégén Monacóban.

Borzalmas hétvégét zárt a Williams Monacóban. Az istálló összesen 1 pontot gyűjtött Felipe Massa révén, aki éppen be tudta verekedni magát az első tíz pozícióba. Csapattársa, Valtteri Bottas a pontszerző helyeken kívül, csak a tizenkettedik helyen ért célba. Ennek ellenére a csapatnál tudják, hogy a nekik fekvő pályákon közel lehetnek a Ferrarihoz és a Red Bullhoz egyaránt.

Amikor azt kérdezték Smedleytől az alakulat mérnökétől, hogy mit gondol, közelebb kerülhet-e a csapat a riválisokhoz, a következőt mondta: „Határozottan így lesz.”

 Dppi_williams_06.05.



A brit szakember szerint Monaco, és az ahhoz hasonló helyszínek egyszerűen nem fekszenek az autójuknak: „Általában jól alkalmazkodunk azokhoz a pályákhoz, ahol egy kicsit magasabb az átlagsebesség. Erre nagy hangsúlyt fektettünk a jelenlegi autónk fejlesztésénél, hogy milyen irányba javítjuk tovább a versenygépünket. Azt hiszem ebből több hasznot húzunk, mintha a monacói és szingapúri pályához hasonló karakterisztikájú aszfaltcsíkokra terveznénk az autót hatásosabbra.”

Smedley úgy gondolja, hogy az előttük lévő közvetlen riválisok is legyőzhetők néhány helyszínen: „Az ilyen pályákon el kell fogadnunk, hogy amikor ide érkezünk, biztosan nem a Williams legjobb futamait fogjuk látni. De amikor Kanadában, Ausztriában és Silverstone-ban versenyzünk, nyilván reménykedünk majd benne, hogy közelebb kerülhetünk a Ferrarikhoz és a Red Bullokhoz, és akár a kihívóik is lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: