DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg még meg fogja bánni az elengedést?

Előfordulhat, hogy a szezon végén két-három pont fog hiányozni Nico Rosberg bajnoki címéhez. Egy korábbi F1-es feltette a kérdést, vajon boldog lesz akkor, hogy Monacóban úriemberként viselkedett?

Lewis Hamilton győzelmében fontos szerepe volt annak, hogy a futam első részében a jobb rajtpozícióból induló, de sokkal lassabb Nico Rosberg a Mercedes kérésére félrehúzódott a pályán, és átadta a második pozíciót csapattársának – Rosberg tempóhiányát mutatja, hogy végül a hetedik helyig csúszott vissza. Hamilton úriembernek nevezte megmozdulásáért Rosberget, akinek a csapatvezetés alig győzte méltatni sportszerűségét. Van azonban, aki felteszi a kérdést, érdemes-e ennyire csapatjátékosnak lenni.



„A csapat azt mondja, hogy Nico klasszisként szerepelt, de végső soron világbajnok akar lenni. Ha a legvégén két, három, négy pont fog hiányozni Nicónak, emlékezni fog, hogy elengedte Lewist” – idézi a thisisf1.com Christian Dannert, aki 1985 és 1989 között versenyzett a Formula-1-ben. Azzal a gondolattal is eljátszott, hogy mi történt volna fordított sorrendben: „Egészen biztos vagyok abban, hogy Hamilton nem csinálta volna meg ugyanezt.”

De a német nyelvű szaksajtóban is megoszlanak a vélemények: a másik F1-esből lett tévés szakértő, Marc Surer szerint Rosberg a parancs megtagadásával a Red Bullt segítette volna:

„Ha fél másodperccel lassabb vagy a csapattársadnál és világbajnoki riválisodnál, akkor feltartod őt. Rosberg azonban három másodperccel volt lassabb, így jól tette, hogy elengedte Hamiltont. Így nem adhatsz pontokat a riválisoknak” – fogalmazott a svájci Surer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: