DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Alonso pályafutásának végénél jár”

A spanyol versenyző korábbi renault-s csapattársa úgy gondolja, továbbra is Alonso az F1-es mezőny legjobb pilótája – csakhogy csillaga már leáldozóban van.

Fernando Alonso és Nelson Piquet Jr., a háromszoros világbajnok fia 2008-ban és 2009 első felében versenyeztek együtt a Renault-nál – a szingapúri ütközésbotrány azonban Piquet állásába került, azóta sem szerepelt a királykategóriában. Alonso abban az időszakban járt karrierje csúcsán, épphogy túl legeredményesebb évein – Piquet azonban úgy gondolja, továbbra sincs nála erősebb pilóta a mezőnyben.



„Úgy vélem, ő a legjobb versenyző, de már pályafutásának végénél jár” – nyilatkozta a spanyol AS lapnak a 30 esztendős Piquet. „Ha nincs olyan autód, amellyel nyerhetsz, akkor nem tudsz vele mit kezdeni. Megtörtént velem is, tavaly én voltam a bajnok, idén viszont közelében sem vagyok az élmezőnynek.”

Piquet a Formula-E-ről beszél, ahol versenyzői karrierje legjobb eredményét érte el – ő lett az új széria legelső bajnoka. A pilóta szerint azonban nem lehet összehasonlítani az elektromos szériát az F1-gyel, ahogy utóbbi bajnokságot sem 2009-es formájával. „Mintha másik sportról beszélnénk” – mondta.

Érződik, hogy Piquet nem igazán követi már a Formula-1 eseményeit, mikor a Mercedes, Red Bull és Ferrari idei csatájáról kérdezték véleményét, ezt felelte: „Nem tudom – nem vagyok F1-es szakértő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: