DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egy ponttal nyerne bajnokságot a Mercedes

A Mercedesnek nem célja, hogy uralja a Formula-1 mezőnyét, és szeretnék, hogy az ellenfeleik, köztük a Ferrari felzárkózzon hozzájuk – állítja a Daimler elnöke, Dieter Zetsche.

Nico Rosberg jelenleg 39 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot Kimi Raikkönen előtt, a Mercedes pedig 48 egységgel áll a Ferrari előtt a konstruktőrök versenyében. Rosbergen kívül idén csak a Red Bull tudott győzelmet szerezni – miután a Spanyol Nagydíjon Lewis Hamilton és a német a rajtot követően kiütötték egymást –, ám egyre inkább úgy tűnik, hogy a Ferrari is folyamatosan csökkenti a különbséget az ezüstnyilakkal szemben.

 Wolff, Zetsche



Dieter Zetsche, a Daimler elnöke elmondta, örülnek, ha meg kell küzdeniük ellenfeleikkel a győzelemért. „Az mindig jó, ha szorossá válik a harc. Ahogy már elmondtam korábban, az utolsó versenyen, egy pont előnnyel szeretnénk világbajnokságot nyerni” – nyilatkozta. A szakember valóban már korábban is többször hangsúlyozta, hogy szinte szurkol a Ferrarinak, hogy felzárkózzanak mögéjük.

A Ferrari is hasonló előrelépésben bízik, azonban már nem ők az egyetlenek, akik a Mercedes legyőzését tűzték ki célul az idei évre. A Spanyol Nagydíjon aratott győzelmüket követően a Red Bull is meglehetősen optimista eredményeket szeretne elérni a szezon további részében: az energiaital-gyárosok először a Ferrarit győzné le, majd a Mercedesszel is megküzdene a dobogó legfelső fokáért. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: