DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams már a jövőre készült Barcelonában

A grove-i F1-es istálló már 2017-re készülve vetett be egészen új első és hátsó szárnyakat a barcelonai tesztnapon, de Alex Lynn szerint csak a harmadik szektorban mehetett gyorsan.

Az évközi barcelonai tesztnap rögtön egy meglepetéssel kezdődött, hiszen a Williams radikális első és hátsó szárnyakat szerelt fel az autóra - az alkatrészek ugyan jelenleg illegálisak, de sok információt gyűjthettek a 2017-es szabályváltozásokkal kapcsolatban. Ezen a napon a tesztpilóta, Alex Lynn rótta a köröket a spanyol pályán.

"Nem igazán erőltettem a tempót most" - nyilatkozta a teszt után a brit pilóta a motorsport.comnak. "Nem engedték, hogy nyomjam. Felipe valószínűleg már megteheti ezt holnap, úgyhogy ő többet tud majd mondani. Lágy gumikat használtunk, de kizárólag a harmadik szektorban mehettem keményen a lassú kanyarok szimulációja miatt" - tette hozzá mikor arról kérdezték, milyennek érezte az új aerocsomagot.

WilliamsSzárny



"Kissé szégyenletes volt, mert úgy tűnt, hogy jó leszorító erőt adnak majd a szárnyak, de ebből nem igazán tudtam semmit sem megvalósítani. Ha legalizálják ezt, akkor jól fog majd kinézni, olyan, mint a '90-es években. A csapat már a jövőre gondol és majd meglátjuk, hogy ebből milyen előnyünk származik".

"Azt hiszem, hogy ennél többet nem nagyon tehettem volna, mint hogy sok kört teljesítsek ezen a pályán egy Formula-1-es autóval, különösen akkor, amikor  ennyi új dolgot próbálhatok ki. Sokkal könnyebbnek éreztem most, mint amikor legutóbb vezettem. Ez talán a plusz egy év tapasztalat az erős versenyautókkal kapcsolatban, de sokkal könnyebbnek éreztem" - elemezte a napot saját szemszögéből Lynn.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: