DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: A Ferrari mellényúlt

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elmondta, külső szemmel is egyértelműen látszott, hogy a Ferrari problémákkal küszködik az F1-es Spanyol Nagydíj időmérője során.

A Mercedes versenyzői foglalhatják el az első rajtsort a holnapi versenyen – Wolff elmondta, nem gondolták, hogy egyszerű dolguk lesz, és örülnek, hogy a délelőtthöz képest az időmérőre sem változtak túlzottan az erőviszonok. „Arra tippeltünk, hogy a körülmények erősen megváltoznak majd, és sokkal melegebb lett. Láthattuk, hogy sokak számára nem sikerült az alkalmazkodás, és csúszkáltak. Úgy tűnt, hogy nekünk ez sikerült” – nyilatkozta.

 Wolff



A Ferrari teljesítményével kapcsolatban Wolff elmondta, furcsállta, hogy az olaszok mennyire küszködtek a kvalifikáció során, pedig a hétvége korábbi szakaszában azt hitték, igazán versenyképesek lehetek. „A Ferrarik meglepően lassúak voltak, úgy tűnt, hogy az autó a legrosszabb formájában volt. Már a gyorskörük kezdetén, a 3-as kanyarban lehetett látni, ahogy az autó túlkormányzottá válik. Azt hiszem, egy kicsit mellényúltak a beállításokkal.”

Wolff a Red Bull új versenyzőpárosáról is szót ejtett, neki nagyon tetszik, hogy a csapat új pilótája, Max Verstappen már most igyekezett megszorongatni a tapasztalt társát. „Tetszik a Verstappen-Ricciardo duó. A kicsi már majdnem megmutatta Ricciardónak, hogy ki az úr a háznál, de aztán végül csak megcsinálta az ausztrál.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: