DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jos Verstappen: Itt az ideje hátrébb lépnem

A Red Bull F1-es csapatánál ezen a hétvégén debütáló holland pilóta édesapja úgy érzi, beérett a munkája gyümölcse, így most már a fián múlik, hogyan alakul további pályafutása a száguldó cirkuszban.

Jos Verstappen annak idején maga is hosszú évekig a Formula-1-ben versenyzett, ám fia, a tavaly 17 évesen debütáló Max saját elmondása szerint is sokkal tehetségesebb nála. Tény, hogy a fiatal holland azonnal letette a névjegyét a sportban mind tempójával, mind bevállalós manővereivel, a hétvégi Spanyol Nagydíjon pedig már a Red Bull anyacsapatánál is bemutatkozhatott. Verstappen ráadásul egyelőre nem is okoz csalódást: bár a Q3-ban végül viszonylag nagy különbséggel kapott ki új társától, Daniel Ricciardótól, ám így is karrierje legjobb időmérős eredményét jegyezte.

Jos_Verstappen_Max_DPPI



Max pályafutásának egyengetésében eddig Jos is komoly szerepet játszott, ám az apuka Barcelonában kijelentette: most, hogy a fia már nagycsapatnál versenyez, leveszi róla a kezét ilyen téren. „Természetesen bemehetek a garázsba, azzal nincs probléma, de szerintem a pályafutása ezen szakaszában jobb, ha hátralépek egyet, mert most ott van, ahol lennie kell, és ez Maxról szól, nem pedig az apjáról” – nyilatkozta a Motorsport.com szakoldalnak.

„Elvégeztem a munkámat mostanáig, de immár egy élcsapatnál versenyez, ahol versenyeznie is kell, és ez így rendben van. Eddig volt egy rovatom is az egyik újságban, de azt is abbahagyom, mert szeretnék háttérbe vonulni. Most már Helmuton, Christianon és Maxon múlik, hogy elmondják-e azt, amit el akarnak mondani” – fogalmazott Jos Verstappen, hozzátéve, hogy ezt a döntés egymaga hozta meg.

Természetesen nem kerülhette ki a Max mai kvalifikáción nyújtott teljesítményére vonatkozó kérdést: „Apaként vagyok most jelen. Az egyetlen dolog, amit el akarok mondani, hogy nagyon boldog vagyok amiatt, amit ma elért” – beszélt a negyedik helyet elérő gyermekéről az ex-versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: