DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Megint túl keveset kerül képernyőre a Mercedes?

Tavaly a német F1-es istálló azt vetette a Bernie Ecclestone vezette FOM szemére, hogy szándékosan mutatják keveset őket adásban. Most ismét nem elégedettek a megjelenés mértékével.

A brit The Sun bulvárlap megfogalmazása szerint „észrevehetően kevés TV-képen szerepel a két Mercedes” az idei közvetítésekben, annak ellenére, hogy a csapat mind a négy eddigi futamot megnyerte, Lewis Hamilton pedig hátulról való felzárkózásaival az akciókból sem maradt ki. A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff is szóvá tette ezt a tendenciát, célozva Bernie Ecclestone-ra és a közvetítést intéző FOM-ra.



„Nehéz kérdés, jelenleg pedig megbeszéléseket folytatunk, hogy bizonyítsuk az igazunkat” – idézi a Sun Wolffot. „Úgy gondoljuk, hogy a versenyautóink nem kapnak akkora megjelenést, mint meglátásunk szerint kellene, de ez egy bonyolult vitatéma. A nehézséget Bernie számára az okozza, hogy számos ügyfele van. Ott vannak a szponzorok az autón, a szponzorok a pályán, a televízió és a rajongók, akik látványos versenyzést akarnak látni, valamint a főszereplő, aki vezeti a versenyt. Ehhez kellene megtalálni az egyensúlyt.”

Nem először merül fel, hogy Ecclestone kényszerítő erőként vagy megtorlásként használja a közvetítésből való kihagyást. 2012-ben a Force India egyáltalán nem szerepelt az időmérő adásában a Bahreini Nagydíjon, miután biztonsági okokból kihagytak egy szabadedzést. Tavaly többször beszéltek arról, milyen keveset szerepel a Mercedes a képernyőn. A Japán Nagydíjon összeadva mindössze hat percre bukkantak fel – állítólag azért, mert visszaléptek a Red Bull-lal való motorszerződéstől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: