DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 4. hétfő
F1

Whiting: Baku elkápráztatja majd a nézőket

Charlie Whiting, az F1 versenyigazgatója biztos benne, hogy a következő látogatása alkalmával, mely június elejére esik, már kész lesz Azerbajdzsánban az új bakui pálya.

A száguldó cirkusznak az Európai Nagydíj 2016-ban Bakuban ad otthont, mely június 17. és 19. között kerül megrendezésre. Charlie Whiting biztos benne, hogy időben kész lesz a sportlétesítmény, és nem győzte dicsérni a Hermann Tilke által megálmodott aszfaltcsíkot.

A brit versenyigazgató elégedett volt a legutóbbi Azerbajdzsánban tett látogatásakor az ottani előkészületekkel: „Kész lesz a pálya. Mindenhol látni a minőséget a felszereléseken, bármerre néz az ember Bakuban. A következő utam a városba június elején lesz, és valószínűleg akkorra már elkészül a létesítmény.”

 image1.img.640.mediumWhiting szerint nagyon szórakoztató lesz a futam már csak a látvány miatt is a nézők számára: „Kápráztató lesz az itteni F1-es verseny. A nyolcas kanyartól a tizenkettesig a legérdekesebb a pálya, de az innentől a tizenötösig tartó szakaszról ugyanez mondható el, ahol a tizenötös kombináció megközelítése lesz rendkívül látványos.”

A brit szakember elárulta, melyik versenyhelyszínre emlékezteti Baku vonalvezetése: „Az aszfaltcsík utolsó, nagyon hosszú szakaszát is bámulatos lesz nézni! Ha ezt a pályát egy másikhoz kellene hasonlítanom, azt mondanám, hogy olyan, mint a szingapúri, de a tempó itt sokkal nagyobb lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: