Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. július 2. szombat
F1

Kvjat: Tudom, hogy támadni fognak, elnézést!

Danyiil Kvjat, a Red Bull F1-es pilótája elismeri vétkességét a Sebastian Vettellel történt ütközés miatt, és azt is elfogadja, hogy most rengetegen fogják támadni őt.

Danyiil Kvjat a Kínai Nagydíj után Oroszországban ismét incidensbe keveredett a Ferrari versenyzőjével, Sebastian Vettellel, amely a német pilóta futamának végét jelentette – az orosz két alkalommal ment neki társának, a második alkalommal egyenesen a gumifalba lökte őt. A Red Bull pilótája a futam után magyarázatot adott az ütközéssorozatra.

 Kvjat„Nem számítottam arra, hogy az utolsó pillanatban ennyire lelassít, ráléptem a fékre, de nem tudtam mit tenni, mert láthattuk a hátsó kerekeken, hogy kissé irányíthatatlan volt az autó. Az első ütközés ebből jött” – mesélte Kvjat. „A második alkalommal ott voltam mögötte, és nem láttam, hogy mi folyik elöl, aztán nagyon lelassult, és nem volt időm reagálni.”

Kvjat elismerte, hogy maximálisan ő felel az ütközésért, és bocsánatot kért Vetteltől, az esetből pedig igyekszik tanulni, hogy legközelebb ez ne ismétlődhessen meg. „Én okoztam a bajt, nem jó érzés, de ez néha megtörténik a Formula-1-ben. Többnyire tanulok belőle. Elnézést kérek mindenkitől, akit érintett a dolog. Azt hiszem, beszélnünk kell majd. Most könnyű támadni engem, és azt hiszem, hogy fognak is, de elfogadom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: