DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Megszólalt a börtönnel fenyegetett Mallya

Egy ideje már nem hallhattuk Vijay Mallya hangját, akit a hatóságok börtönbüntetéssel fenyegetnek: az indiai üzletember azonban nem a botrányról, hanem F1-es csapata teljesítményéről beszélt.

Miközben útlevelét már bevonták, s az indiai hatóságok azt kérik Nagy-Britanniától, hogy adják ki nekik, a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya megszólalt a sajtónak – csakhogy nem az őt érintő botránnyal, hanem istállója idei teljesítményével kapcsolatban.

A silverstone-i istálló szezonkezdése igencsak felemásra sikeredett, hiszen bár a szezonnyitót Nico Hülkenberg a hetedik helyen zárta, azóta egyetlen egység sem jutott a Force Indiának, mely így jelenleg a 7. pozíciót foglalja el az összetettben. Bahrein rémesen sikerült a számukra, s Kínában is kicsúsztak a pontzónából – Sergio Perez ugyanis tovább gyarapította „11-es rekordját”, tudniillik ez volt karrierje során a 17. alkalom, amikor a 11. helyen ért célba, ami rekordot jelent a Formula-1 történetében.

„Megmondom őszintén: többet vártunk a szezonkezdéstől, de különböző okok miatt nem jól jött ki a lapjárás” – nyilatkozta Mallya. „De érdemes ezt összevetni a tavalyi szezonnal, amikor három verseny után hasonló helyzetben voltunk, egészen pontosan csak eggyel volt több pontunk, mint most, végül mégis ez lett történetünk legsikeresebb szezonja. Még 18 futam van hátra, egy hosszú idény áll előttünk rengeteg lehetőséggel arra, hogy megfordítsuk a szerencsénket.”

A Force India most Oroszországba készül, ahol tavaly Perez dobogóra állhatott – ezt követően pedig érkezik az első nagy fejlesztőcsomagjuk: „Semmi kétség, hogy alapvetően gyors az autónk, hiszen minden időmérőt az első tíz közt zártunk, sőt, Checo hetedik lett a kínai kvalifikáción. A versenyeken aztán kicsit lemaradtunk, szóval itt kell elsősorban előrelépnünk. Keményen dolgozunk, hogy Barcelonába vihessünk egy fejlesztési csomagot, mely az aerón és a felfüggesztésen javít majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: