DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

„Hamilton valódi bajnokként viselkedik”

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint Hamiltont lesújthatná szezonkezdete, mégis képest nyugodt és magabiztos maradni. A háromszoros F1-es bajnok az évek tapasztalatával magyarázza ezt.

A szezon első három versenye – egy második, harmadik és hetedik hellyel – nem úgy alakult Lewis Hamilton számára, ahogy eltervezte. Gyengébb rajtok, első körös ütközések és motorhiba is hátráltatta. A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff szerint a nehézségek során tanúsított helytállása mutatja meg igazán, milyen fából faragták Hamiltont.

„Mentálisan mindkét versenyzőnk jól teljesít. Nico formája remek, de két lábbal áll a földön. Lewisnak minden joga meglenne, hogy elcsüggessze a szezonkezdete, ő azonban nyugodt és magabiztos, úgy viseli a viszontagságokat, mint egy valódi bajnok” – mondta Wolff, aki arra is emlékeztetett, a szezon elején felesleges a két pilóta esélyeiről beszélni: „Bár erősen indítottunk, ez az időszak pontok szerzéséről szól anélkül, hogy túl sokat gondolkodnánk a bajnoki címen. Csak három verseny telt el, tizennyolc még hátravan.”



Ebből merít erőt Lewis Hamilton is, aki Oroszországban kezdené meg a felzárkózást – ahol rajta kívül még senki sem győzött: „Ahogy sejteni lehet, sok minden megfordult a fejemben Kína után. Ennyi év alatt azonban a tapasztalatom megtanította, hogy nyugodt maradjak, és tovább hajtsak akkor is, ha visszalöknek. Megéltem már ezt néhányszor” – fogalmazott Hamilton a csapat sajtóközleményében.

„A nehézségek hozzátartoznak az úthoz, összehozza a csapatot, erősebbé tesz minket, és tudom, hogy közös erővel visszavághatunk. Ezért biztos vagyok benne, hogy jobb hétvégék következnek. Sok pozitívumot tudok a következő csatába vinni, ha mást nem is, azt tudom ezekből a versenyekből, hogy még mindig képes vagyok előzni! Kínában jól rajtoltam, így talán jobb alapból tudom felépíteni a következő versenyeim. Oroszország következik, egy olyan helyszín, amelyet az eddigi két alkalommal megnyertem, a pálya pedig látszólag kedvez nekem. Meglátjuk, mit érhetünk el ott” – zárta nyilatkozatát Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: