DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Herceg és Verstappen a Holland Nagydíjért

A zandvoorti új versenypálya a nagydíjrendezés lehetőségeiről beszélt. Nagy segítség számukra, hogy az országnak van egy F1-es hőse Max Verstappen személyében.

Egy ideje már beszédtémát jelent a Holland Nagydíj visszatérése a Formula-1-es naptárba: a versenyt Zandvoortban rendeznék meg, amely a korábbi összes holland futamnak otthont adott, 1952 és 1985 között csupán négy évet kivéve. A zandvoorti pálya nemrég új tulajdonos kezébe került, Bernhard herceg az Orange-Nassau királyi ház tagja, a jelenlegi uralkodó, Vilmos Sándor nagynénjének fia. Jelenléte löket lehet a Holland Nagydíjnak, a helyi politikusok már megadták az engedélyt a visszatérés lehetőségeinek kivizsgálására.



„A helyi kormányzat az elmúlt év végén kezdett megbeszéléseket a versenyről. Ezek a projektek nagyon hosszú távra szólnak” – mondta a gpupdate.net-nek Bernhard herceg, aki szerint Max Verstappen pályafutása fontos tényezőt jelent a terv sikerében: „Minél több sikert ér el Max, annál könnyebben eredményre juthatnak ezek a párbeszédek.”

„Ő különösen fontos személy a holland motorsport számára. Mindenhol érezhető a hatása, zsúfoltabbak a beltéri gokartpályák, sokan pedig kiváltották a versenylicenszüket. Minden sportban szükség van egy hősre, nála jobbat pedig jelenleg nem is kívánhatnánk.”

A herceg elismerte, a zandvoorti pálya megközelíthetősége nem ideális a Formula-1 számára – de hasonló fekvésű helyszíneken is rendeznek nagydíjakat: „Zandvoort előnye az, hogy van vasútállomása. Természetesen igaz, hogy napsütéses napokon logisztikai kihívásunk van (a közeli strandok miatt), de egy fesztivált sem ismerek, ahol ez nem jellemző. Spára és a Nürburgringre ugyanez igaz. Talán valami kreatív ötletet kell kitalálnunk, és légpárnás hajóval szállítani az embereket a tenger felől! Minden problémára van megoldás” – viccelődött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: