DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ecclestone támogatná a női versenyzőket

Bernie Ecclestone akár anyagilag is támogatná azokat a hölgyeket, akik tehetségesek és helyük lenne a Formula-1-ben – az üzletember szerint folyamatosan kiforgatják szavait a témával kapcsolatban.

Az utóbbi napokban sok támadás érte Bernie Ecclestone-t, aki korábban arról beszélt, a nőknek sokkal nehezebb dolguk lenne a Formula-1-ben, hiszen fizikumukat tekintve nem tudnának egy férfi szintjén teljesíteni, valamint egyelőre a külső megítélésük sem megfelelő versenyzőként. Később Susie Wolff vette védelmébe az üzletembert, és állította, hogy mindkettejüknek egy a célja, mégpedig az, hogy legyen versenyzőnő a királykategóriában, Ecclestone szavait csak kiforgatta a sajtó. 

 Ecclestone



„Amit csak akar, meg fogjuk próbálni, és támogatni fogjuk” – beszélt Ecclestone Wolff terveiről. „Szívesen látnék női versenyzőt a Formula-1-ben. Abszolút, 100 százalékig. Megkérdezték tőlem, hogy mit mondanék, ha lenne egy szponzor, aki 100 milliót rakna egy csapatba, ha lenne két hölgy pilóta benne? Azt válaszoltam, hogy nagyon boldog lennék, és további 20 milliót adnék, hogy ez megvalósuljon.”

 

„De az emberek ezt elfelejtik. Többet tettem azért, hogy legyen versenyzőnőnk, mint bárki a Formula-1-ben. Még mindig ezt teszem. Mindenki más csak beszél, és semmit nem tesznek. Minden hölgy érdekében – aki versenyezni akar az F1-ben, és a tehetsége is megvan – beszélni fogok a csapatokkal, hogy helyet biztosítsanak számára” – mondta Ecclestone. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: