DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: Autót sem kaptam a McLarentől

Úgy tűnik, a fiatal dán hadjáratot indított korábbi csapata ellen. Most felelevenítette, sosem kapta meg a McLaren 650S sportkocsit, ami céges autóként kijárt volna neki.

A wokingi alakulat színeiben 2014-ben versenyző, 2015-ben pedig tartalékosként helyet kapó Kevin Magnussen első McLaren-ellenes megmozdulása egy hete történt, amikor a 23 éves dán egy három keréken haladó Ferrari képét osztotta meg, melyen vicces felirat állt: „Még így is gyorsabb, mint a McLaren.” A poszt nem aratott osztatlan sikert a rajongók között, Magnussen bevallotta, nem számított rá, hogy követői között még vannak McLaren-rajongók.



A jelenleg Renault színeiben versenyző Magnussen most sosem volt céges McLarenjének történetét elevenítette fel a BT lapnak: „Kapnom kellett volna egyet. Szerepelt a szerződésemben is, meg minden. Egy 650S volt, kiválasztottam a színt is, a kerekeket, belsőt, mindent.”

Egy McLaren 650S szuperautó ára félmillió dollár, tehát közel 140 millió forint. Magnussen jelenleg egy sokkal olcsóbb autót vezet. „Új kocsit kaptam, még mielőtt idejöttem, egy Infiniti Q50 hibridet.”

A Renault-pilóta apja, Jan Magnussen elmondta, fia sokkal jobban érzi magát jelenlegi csapatában, mint a korábbi istállónál. „Úgy érzem, a ’régi’ Kevin visszatért. Sokkal higgadtabb, helyesen használja az energiáit, ez pedig fontos, hogy száz százalékon teljesítsen. A Renault-nál uralkodó hangulat sokkal természetesebb Kevin számára. Nem kell annyi időt töltenie azon gondolkodva, hogy beleillik-e a képbe” – magyarázta az idősebb Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: