DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton megint lecsúszott a Laureus-díjról

A kiemelkedő sportteljesítményeket díjazó Laureus-gálán ebben az évben az F1-ből csak a Mercedes volt érdekelt, akik három kategóriában is jelölést kaptak - a babérokat pedig némi meglepetésre Niki Lauda aratta le.

A hét elején Berlinben megtartott rendezvényes a sportolók és csapatok 2015-ös eredményeit értékelték, a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak tehát reális esélye volt a győzelemre, hiszen tavaly talán még a 2014-ben látottnál is dominánsabb stílusban lettek bajnokok a Formula-1-ben.

Cga6QuEWwAAZGq2



Hamiltont is jelölték tehát az Év sportembere díjra, ahol ellenfele volt Novak Đoković teniszező, Lionel Messi labdarúgó, Usain Bolt atléta, Stephen Curry kosárlabdázó és Jordan Spieth golfozó. Az elismerést végül a szerb teniszező zsebelte be, aki szintén lenyűgöző szerepléssel uralta saját sportágát 2015-ben. Đoković a tavalyi év után tudott ismét nyerni a Laureus-díjátadón, így Hamilton harmadik jelölése alkalmával is lemaradt a legrangosabb kategória trófeájáról (2008-ban azonban már kapott itt egy szobrocskát az Év áttöréséért).

Hasonlóan járt a Mercedes is az Év csapata kategóriában, ahol tavaly a német futballválogatott, idén pedig az új-zélandi rögbicsapat aratta le a babérokat helyettük.

A brackley-i istállónak azonban végül mégsem kellett üres kézzel távoznia, hiszen a bizottság két év kihagyás után idén ismét kiosztotta a Laureus Életmű-díját, amit a Mercedes elnökségében ténykedő, korábbi háromszoros F1-es világbajnok Niki Lauda vehetett át.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: