DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

SMS-ben gyűjtenek az F1-es versenyző karrierjére

Rio Haryanto, a Manor versenyzője Indonézia pénzügyi támogatásával érkezett a Formula-1-be, ám a jövője biztosításának érdekében az állam már most gyűjteni kezdett karrierjének folytatására.

Haryanto rendkívül nagy népszerűségnek örvend hazájában, ez abban is megmutatkozik, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a közönség őt szavazta meg a nap versenyzőjének – végül elvették tőle a győzelmet, mivel a szavazatok jelentős százaléka érkezett hazájából, és nem tekintették reális értékelésnek.

 Haryanto



Három futammal a szezon kezdete után az állam máris azon gondolkodott, hogyan támogassa az ifjú versenyzőt karrierjének folytatásában: a terv megszületett, ennek alapján pedig a közönség, a rajongók adományait szeretnék kérni Haryanto számára. A helyi CNN szerint az Ifjúsági- és Sportminisztrérium, valamint a Kommunikációs és Információs Minisztérium öt nemzeti mobilszolgáltatóval kötött szerződést annak érdekében, hogy SMS útján gyűjthessék a támogatásokat.

A kommunikációért felelős miniszter elmondta, bíznak benne, hogy a kampány hatásos lesz, és sokan fogják támogatni Haryanto jövőjét. „Ezt támogatni kell. Úgy kell csinálni, mintha gyógyszert szedne az ember: háromszor egy nap. Indonéziában magas a mobiltelefon-használók száma, szóval ha mindenki megteszi ezt, akkor elég adomány fog összegyűlni.”

Amennyiben valaki Indonéziából olvasna minket, a „RIO” szót küldheti a 7788-as telefonszámra, ezzel 5000 rúpiával (20 000 forinttal) támogathatja Haryanto 2017-es szezonját. Még videó is készült az adományozás lépéseiről: 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: