DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

A nézők eldöntötték Vettel és Kvjat vitáját

Az F1 hivatalos oldala kihirdette a rajongók által a Kínai Nagydíj legjobbjának választott versenyző kilétét. A nézők ezáltal kvázi ítéletet is mondtak Sebastian Vettel és Danyiil Kvjat nézeteltérésében.

Dppi_00115011_648



Az idei évtől minden Formula-1-es nagydíj leintése után szavazásra invitálja a közönséget a formula1.com, hogy eldöntsék, ki volt az adott futam legjobb versenyzője. Az első két hétvégén egyaránt Romain Grosjeané lett ez a dicsőség, aki váratlanul erős eredményt ért el a Haasszal, az újonc amerikai csapat dolgai azonban Sanghajban már nem mentek olyan jól, így elkerülhetetlen volt, hogy ezúttal már új győztes szülessen.

A Kínai Nagydíjon is bőven voltak remek teljesítményt nyújtó pilóták, akik érdemesek voltak a „verseny legjobbja” címre. Rosberg domináns győzelmet aratott, Kvjat másodszor állt dobogóra, míg Vettel, Ricciardo és Raikkönen is felzárkózott az első ötbe a rajtot követő problémáik után.

A futam fő témájául a két Ferrari ütközése szolgált, ami a leintés után heves szóváltást szült Vettel és a szerinte a baleset kiváltásában vétkes Kvjat között. Az esetről a nézők is elmondták a véleményüket a különféle fórumokon, a nap versenyzőjének megválasztásával pedig egyértelműen jelezték is, hogy melyik pilóta oldalán állnak a vitában.

image1.img.2048.medium

A legtöbb szavazatot ugyanis Danyiil Kvat kapta a nagyjából 24 órán át tartó voksolás során, így ő lett a közönség győztese a Kínai Nagydíjon, s elsőként ő kezdte meg a felzárkózást Grosjeanra ebben a tekintetben. Persze még 18 futam hátra van a szezonból, így ahogy a világbajnoki cím, úgy ennek a versengésnek a végkimenetele is nagyon soká fog még eldőlni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: