DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Minden területen folyamatosan javul Haryanto

A Manor indonéz F1-es pilótája szerint folyamatosan tud előrelépni és reméli, hogy Kínában is javulnak majd - különösen úgy, hogy hazai versenyének tekinti az ázsiai futamot.

A Formula-1 első indonéz pilótája, Rio Haryanto a Kínai Nagydíjat félig-meddig hazai pályának tekinti és ennek megfelelően is készül a hétvégi megmérettetésre - jól ismeri az aszfaltcsíkot és reméli, hogy magabiztosabb lesz ezen a versenyen.

"Ez egy olyan pálya, amelyet jól ismerek, élvezetes rajta vezetni és egyben nagy kihívás is, úgyhogy érdekes lesz visszatérni ide egy Formula-1-es autóval" - nyilatkozta Haryanto. "Indonéz Nagydíj hiányában az ázsiai futamokat mind hazai pályának érzem, úgyhogy örülök annak, hogy több is van belőle" - tette hozzá az indonéz pilóta.

Haryanto_2



Haryanto Ausztráliában legyőzte az időmérőn többre tartott csapattársát, Pascal Wehrleint, a versenyen azonban a 22. körben kiállni kényszerült - Bahreinben egyértelműen Wehrlein volt jobb, Haryanto végül a 17. helyen fejezte be a futamot. Elmondása szerint minél több kilométert és tapasztalatot szeretne gyűjteni Kínában, az autót pedig jobban meg szeretné ismerni.

"Jó, hogy van már egy versenytáv bennem és ebből kell építkezni, kiegyensúlyozottá válni. Úgy látszik, hogy minden területen fejlődtem a tesztekkel és a versenyekkel, a csapattársamhoz és a többi autóhoz képest is" - mondta erről Haryanto. "Biztos vagyok benne, hogy jobb lesz az autó és én is, mint Bahreinben. Remélhetőleg lesznek előrelépéseink a beállításokkal és magabiztosabb lehetek majd az autóban" - tekintett előre az újonc.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: