DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még egy volt versenyző kritizálja a pilótákat

A mezőny tagjai által megfogalmazott nyílt levél korántsem nyerte el elődjeik tetszését: John Watson ezúttal a „vicc” szót használta, a versenyzőket lustának nevezte.

Sokan üdvözölték a versenyzői szövetség, azaz GPDA Ausztrál Nagydíj után írt levelét, amellyel a Formula-1 döntéshozó rendszerében követeltek változásokat a pilóták – ők fontos lépésnek tartották, hogy a mezőny tagjai végre egységesen felléptek a sportág érdekében. Több exversenyző azonban kritikus hangvételt ütött meg a levéllel kapcsolatban: Jacques Villeneuve egyszerűen azt javasolta, a pilóták fogják be a szájukat, Stefan Johansson szerint pedig a GPDA lábon lőtte magát megmozdulásával.

Szintén nem kaptak dicséretet John Watsontól, a McLaren egykori versenyzőjétől, aki a 70-es és 80-as években öt futamgyőzelmet szerzett. Watsont Villeneuve nyilatkozatáról kérdezte a Sky Sports, ő pedig teljes mértékben a kanadai mellé állt:



„Az igazat megvallva a versenyzők lusták, egyedül a hétvégéken dolgoznak. Összeraktak egy levelet. Alex Wurz az úgynevezett GPDA mostani elnöke, és a nyilvánvalót állítják. Jacques megjegyzéseinek alapvetően igaza volt. Én azt akarom, hogy a versenyzők azt csinálják, amihez értenek, a Formula-1 többi részét pedig hagyják az olyan emberekre, akik abban jók” – mondta a 69 esztendős Watson.

A korábbi versenyző csípős nyelvvel beszélt az F1-es pilótákra jellemző életstílusról: „Ha szerepet akarnak vállalni, akkor ahelyett, hogy a tetoválószalonba mennek, vagy modellekkel találkozgatnak, inkább találják meg, hogy vállalhatnak szerepet. Például talán valahogy képviselni kellene a versenyzőket a Motorsport Világtanácsban, és ott rendesen ki tudnák venni a részüket. De egy ilyen levelet írni, aztán elküldeni Bernie-nek, ez egy vicc.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: