DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Aki „kiszabadult”a Red Bulltól

A Red Bulltól tavaly év végén elküldött ifjú tehetségek egyike egyáltalán nem bánja a szakítást az F1-es istállóval – sőt, kimondottan szabadnak érzi magát, ráadásul első futamgyőzelmét is megszerezte.

A Formula-3-as Európa-bajnokság nyitó hétvégéjén futamot is nyerő Callum Ilott tavaly még a Red Bull nevelőprogramjához tartozott, ám a szezon végén elbocsátották őt Dean Stonemannel egyetemben. A tavalyi növendékek közül csak Pierre Gasly maradt az energiaitalosok akadémiájában, mellé az SMP F4-es bajnok finn Niko Kari, a brazil Sergio Sette Camara és az ausztrál Luis Leeds érkezett.

ilott_win



Ilott elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy távoznia kellett a Red Bull programjától: „Az a helyzet a Red Bull-lal, hogy igaz, hogy egész jó helyzetbe hoznak téged, viszont ezt neked el kell fogadnod. Most viszont ha akarok, versenyezhetek a Formula V8-ban, a GP3-ban vagy épp a brit F3-ban, ahogy tetszik. Azt csinálok, amit akarok, míg tavaly nem tudtam, hogy mit is tehetnék, amikor úgy éreztem, hogy tapasztalatszerzésre van szükségem, nem igazán volt meg erre a lehetőségem.”

Az ifjú brit egyébként elmondása szerint azt is érti, hogy miért kellett távoznia a Red Bull kötelékéből: „Nem tudtam rövid távon hozni azokat az eredményeket, amiket vártak volna. Hogy őszinte legyek, eleinte nagyon nyugodt voltam, mivel azt gondoltam, hogy van egy kis „türelmi időm”, de mivel nem sikerült elég sokat fejlődnöm, elkezdtem nyomást helyezni magamra. Végül azt mondtam, hogy bármi is történjék, én nem tudok rajta változtatni, egyszerűen a legjobb tőlem telhetőt kell nyújtanom.”

Callum Ilott egyébként a hétvégén annak ellenére tudta megszerezni karrierje első F3-as győzelmét, hogy a csütörtöki teszten összetörte az autóját, így a T-Sporttól kölcsönkért túlélőcellára kellett egy másik versenygépet ráépítenie jelenlegi istállójának, a van Amersfoort Racingnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: