DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean: Még ennél is többre lehetünk képesek

Nem túlzás azt állítani, hogy a Haas a 2016-os F1-es szezon eddigi legnagyobb szenzációja, de Romain Grosjean úgy véli, hogy még a mutatottnál is nagyobb potenciál rejtőzik a VF-16-osban.

A francia pilóta F1-es karrierje legjobb szezonkezdetét produkálta azzal, hogy egy hatodik és egy ötödik helyet szerzett Ausztráliában és Bahreinben. Mindezt azonban egy újonc csapat autójával, ami már önmagában óriási fegyvertény - a francia pilóta mégis arra utalt, hogy a legjobb eredmények még csak most fognak következni.



„Úgy vélem, az autóban még mindig nagy potenciál rejlik, amit eddig még nem mutattunk meg. Ennek mindenki örül a csapatnál, ahogyan én is, most pedig előre tekintünk, és még többet akarunk. Az agresszív stratégia remek lehetőségeket kínál - Kínában is ezt fogjuk alkalmazni, és reméljük, hasonlóan jó eredményt fog szülni, mint Bahreinben” - idézte Grosjeant a Motorsport.com.

A francia pilóta szerint a sivatagi pályán mutatott teljesítménye aláhúzta, milyen remek autót épített a Haas - különösen annak fényében, hogy rövid ideig az köre volt a verseny leggyorsabbja. „Láttam a tévében is, nagyszerű volt. Úgy gondolom, hogy a VF-16-os képességeinek nagyszerű példája volt, hogy mire voltunk vele képesek az időmérőn és a futamon. Mivel a kvalifikáción kilencedikek lettünk, megmentettünk egy szett új abroncsot, így ötödik helyen végeztünk a versenyen.”

Grosjean szerint azonban fontos szem előtt tartani, hogy egy kulcs van a teljesítmény szinten tartásához: fejleszteni, fejleszteni, fejleszteni. „Rajtunk áll, hogy elfogadjuk a kihívást, és tartani tudjuk a lépést a nagyfiúkkal” - mondta a francia. „Remek rajtot fogtunk, és az alapok is jók, igaz, pilótaként nagyobb teljesítményre vágyom. Szerintem Kínára kapni fogunk néhány új elemet, ahogyan majd utána is. Nagyon kíváncsi vagyok a fejlesztésekre, hogy úgy működnek-e, ahogy vártuk. Az autónk még mindig nem 100%-os, így csak kis lépésekben tudunk előrehaladni a fejlesztések nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: