DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Hülkenberg ismét aggodalmát fejezte ki

A német F1-es pilóta idén ismét rajthoz akart állni Le Mans-ban, hogy megvédje 2015-ös első helyét, de naptárütközés miatt nem teheti - ráadásul attól fél, hogy jövőre ugyanez fog történni.

Nem kis meglepetésre a Nico Hülkenberg-Earl Bamber-Nick Tandy hármas bizonyult verhetetlennek a 2015-ös Le Mans-i 24 órás viadalon, és sokáig úgy tűnt, hogy a trió idén újra megküzdhet a nagy presztízsű koronáért. Az F1-es naptárat azonban úgy alakították ki, hogy a Force India pilótája nem lehet ott a La Sarthe-pályán, mivel éppen akkor rendezik a történelem első bakui Európa Nagydíját.

Hülkenberget 2017-re is szerződés köti a Force Indiához, ezért majdnem biztos, hogy jövőre is garantált az F1-ben (azért csak majdnem, mert láttunk már csodákat a sportágban) − éppen ezért attól tart, hogy az ütközés jövőre is lehetetlenné teszi majd, hogy ismét megmérettesse magát Le Mans-ban.



„Jelenleg még túl távolinak tűnik, de az az érzésem, hogy a két versenynaptár ismét ütközni fog egymással” − nyilatkozta a tavaly Porschéval diadalmaskodó pilóta a Motorsport.com-nak. „Biztosan fogunk még beszélni a lehetőségről, igaz, még nagyon sok idő van addig, és nem tudom, hogy mi fog még történni.”

Aktív F1-es pilóták nagyon ritkán szokták képviseltetni magukat Le Mans-ban, az utóbbi időben azonban Fernando Alonso és Daniel Ricciardo is kifejezte szimpátiáját a „korona ékköve” iránt. Amikor arról kérdezték Hülkenberget, hogy a sportágnak nyitottabbá kellene válnia aziránt, hogy a pilóták máshol is lehetőséget kapjanak az indulásra, így válaszolt: „Nem az F1 tartja vissza a pilótákat.”

„Inkább az a probléma, hogy ha egy bizonyos csapatnál vagy gyártónál van szerződésed, akkor nem valószínű, hogy elengednek egy másik gyártóhoz versenyezni” - tette hozzá az F1-ben eddig dobogón még nem álló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: