DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Perez: Vannak, akik feladják, de ez érthető

A Force India F1-es pilótája szerint nem hallgatnak rájuk, ezért megérti, ha valaki nincs ott a versenyzői megbeszéléseken és nem tagja a GPDA-nek - de úgy véli, sosem voltak még ilyen erősek.

Az utóbbi időben nem igazán hallhattuk a Force India pilótáját, Sergio Perezt véleményt formálni az F1-et érintő kérdésekről, holott ő általában őszintén szokta elmondani gondolatait. A mexikói versenyző úgy véli, hogy ahogy egyre jobbá vált pilótaként, úgy még inkább magabiztos lett ezen a téren is, ám megérti, hogy néha miért kerül ő kisebbségbe.

"Mindig is szerettem ezt, mindig is szerettem és szeretem elmondani, hogy mit érzek" - nyilatkozta Perez az F1i.comnak. "A találkozókon, megbeszéléseken, vagy bárhol az életem során mindig megpróbáltam őszintén elmondani mindent. Ez együtt jár a személyiségemmel és ez az, amit akarok. Pilótaként mindannyian törődünk a sporttal, szeretjük a sportot és azt szeretnénk, hogy egészséges legyen" - fogalmazott.

Perez_1



"Néha azonban vannak pilóták, akik feladják. Nem azért, mert őket nem érdekli a dolog, hanem azért, mert nem figyelnek ránk. Úgyhogy nem hibáztatom azokat, akik nincsenek ott a megbeszéléseken, nem tagjai a GPDA-nek és hasonlók. Viszont ők is támogattak minket az utóbbi időben és úgy érzem, hogy most olyan erősek vagyunk, mint még soha. Remélem, hogy mostantól változnak a dolgok" - magyarázta Perez.

Azt azonban hangsúlyozta, nem céljuk a szurkolókat is belevonni a politikai ügyekbe és nem szeretnék, ha ez elvonná a figyelmet a pályán zajló eseményekről.

"Szerintem nem fordítottunk erre túl sok figyelmet és nem kevertük bele a szurkolókat a sport politikai oldalába. Még pilótaként is nehéz mindent megérteni ezen a téren, nem szeretnénk, ha a szurkolók túlságosan érintettek lennének. Összességében a Formula-1 még mindig nagyszerű, a világ egyik legjobb sportja és bár vannak problémák, ezeket meg lehet oldani" - nyilatkozta Perez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: