DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ecclestone mégis támogatja az új időmérőt

Bernie Ecclestone szerint javítani kell az Ausztráliában megbukott rendszeren, de a kieséses részt meg kell tartani. Úgy fogalmazott: a végeredmény nem lehet előre borítékolható, mert neki el kell adnia az F1-et.

Az Ausztrál Nagydíj bőven adott témát a Formula-1-gyel foglalkozók számára az utóbbi napokban, az egyik fő kérdés pedig természetesen a hirtelene, kissé átgondolatlanul bevezetett és csúfos bukást "szenvedő" új időmérős rendszer sorsa. Először gyakorlatilag mindenki elmondta, hogy már a következő futamra vissza kell állítani a korábbi, jól bevált formulát, azóta azonban már más hangokat is hallani és egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi lesz a végleges verzió - sokan pedig már eredendően azt sem értik, miért kellett egyáltalán megbolygatni a jól működő rendszert.

Ecclestone-dppi_1



Bernie Ecclestone is érdekes nyilatkozatot tett, ugyanis először még határozottan ellenezte az új rendszert, három nappal később már komoly pálfordualtot bemutatva úgy fogalmazott, hogy támogatja. "Megtévesztő volt a dolog, mert ez volt az első próba és minden variációra nem tudtunk felkészülni. Például arra, hogy hogyan dőlnek el a dolgok a Q3-ban. Képesek vagyunk fejlődni" - nyilatkozta az F1 mindenhatója.

"Ha a véleményemet kérdezik, azt mondom, hogy folytassuk azzal a formulával, ami Ausztráliában is volt. Óvatos ember vagyok és az új dolgokat muszák tesztelni. Az új kvalifikáció kisebb sokkot okozott, de talán menthetjük belőle a jó dolgokat" - tette hozzá. Itt elsősorban a kieséses funkcióra gondolt, szerinte ez még mindig javíthat a sportágon az izgalmakat tekintva.

"Gondoskodnom kell róla, hogy a végeredmény ne legyen magától értetődő. El kell adnom az F1-et és ha a szurkolók nem nézik, kevesebb pénzt tudok adni a csapatoknak. Meg kell találnom a legjobb megoldást és az, hogy másfél percenként kiesik valaki, izgalmas lehet" - fogalmazott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: