DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Megszavazták az Ausztrál Nagydíj legjobbját

Noha a közösségi fórumokon terjengő hírek szerint majdnem nevetségbe fulladt, végül egy arra érdemes versenyző kapta meg az új F1-es díjat, amit a közönség ítélt oda a szezonnyitó legjobbjának.

Az idei szezontól bevezetett egyik új szabály a „Driver of the day” szavazás is, amivel a Formula-1 a nézőket igyekszik minél jobban bevonni a versenyhétvégék történéseibe. Az F1 hivatalos weboldalán minden futamot követően megnyílik egy szavazás, amelyen a rajongók kiválaszthatják, hogy szerintük melyik pilóta volt az adott verseny legjobbja. A legtöbb voksot kapónak pedig díjat osztanak ki az egyes nagydíjak után, valamint a legtöbb győzelmet szerzőnek a szezon végén is.

Az Ausztrál Nagydíjat követő szavazáson Romain Grosjean nevére böktek rá a legtöbben, így a Haast első futamán hősiesen a hatodik helyig vezető francia lett a díj első nyertese.

CeFhNP0UUAArdt-



„WOWWW!” - reagált az eredményre Grosjean a Twitteren. „Köszönöm mindenkinek a szavazatot. Megtisztelve érzem magam, hogy én vagyok az első, ami megkapja a ’nap versenyzője’ díjat!”

A leadott szavazatszámokat nem hozták nyilvánosságra, noha az interneten terjengő híresztelések szerint pár órával a leintés után egy egyszerűbb trükkel fel lehetett fedni az aktuális állást. Az akkori számok alapján a Manor újonc pilótája, a 18. körben kieső Rio Haryanto fölényesen vezette a tabellát, köszönhetően minden bizonnyal hatalmas indonéziai rajongótáborának, na meg egy másik trükknek, miszerint egy személy akár többször is szavazhatott.

Erre utalhat a végeredmény kihirdetésekor mellékelt megjegyzés is, amiben azt írják, „az igazságosság érdekében az azonos forrásról érkező szavazatok nem számítottak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: