DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Formula.hu fotósa Alonso baleseténél

Az F1-es idénynyitón történt roppant látványos, de szerencsés kimenetelű baleset közvetlen közelében tartózkodott a Formula.hu fotósa, aki be is számolt a képek készítésének körülményeiről.

Kollégánk, Ollé Iván az Ausztrál Nagydíj helyszínén testközelből nézhette végig Fernando Alonso óriási balesetét, és be is számolt az exkluzív képek készítéséről, melyeket az alábbi galériában meg is tekinthet kedves olvasóink:

Jó időben, jó helyen... Ez a legmegfelelőbb kifejezés arra a kérdésre, hogyan sikerült lefényképeznem a 2016 első futamának legnagyobb balesetét. Hárman voltunk azon a fotós ponton, ahol a baleset történt. Fotóztam, amikor hatalmas fékcsikorgásra, majd csattanásra lettem figyelmes. Ösztönösen arra fordítottam a fejem, de abban a pillanatban már repültek felém a törmelékek, mind földre zuhantunk, hatalmas porfelhő és repülő törmelékek vettek körül. Felálltam és egyből fotóztam.

A roncsot, ahogy Alonso kimászik az autóból, ahogy megtámasztja magát a fal mellett. A pályabírók rohantak menteni, döbbent csend vett körül. Abban bíztam, nincs nagy baj... megúszta. Hogy volt-e ilyen balesetben részem? Ekkorában még eddig nem, az autósportban vannak balesetek, szóródó kavicsok, repülő alkatrészek, törmelékek... Ez egy ilyen sport, viszont ehhez hasonlót még nem láttam. Szerencsés vagyok, hogy ott voltam, de szívesebben kapom lencsevégre az autósport szépségét. Ezúttal jól végződött a történet, nem szeretnék belegondolni, mi lett volna, ha...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: