DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Gutierrez aggódott Alonso épségéért

Fernando Alonso és Esteban Gutierrez is megúszta az Ausztrál Nagydíj megszakítását előidéző balesetet, de a Haas mexikói pilótája ijedten figyelte a fejtetőre álló McLarent.

A 2016-oss szezonnyitót a 18. körben kellett piros zászlóval megszakítani, amikor az előzni próbáló Alonso hátulról nekiütközött a vártnál korábban fékező Gutierrezzel a 3-as kanyar előtt.

A spanyol a korláttal is közelebbi kapcsolatba került, majd pedig mindkét autó a kavicságyban kötött ki. A Haas viszonylag épségben maradt, a McLaren azonban szinte felismerhetetlenségig roncsolódva, fejtetőn állt meg a korlát mellett. Alonso azonban gyorsan kimászott az MP4-31-ből, és a közönségnek jelezte, hogy nem esett baja, amit hamarosan at orvosi vizsgálatok is megerősítettek.

„Tudatában voltam, hogy mögöttem jön, aztán fékeztem a 3-as kanyar előtt, és minden váratlanul történt mögöttem” - mondta Gutierrez. „Szerencsére jól vagyunk, hál’ isten Fernando is megúszta. Nagyon-nagyon ijesztő baleset volt, és miután megállt az autóm azonnal a tükörbe néztem és nagyon megijedtem. Kiugrottam az autóból és odafutottam hozzá, majd pedig nagy megnyugvást jelentett, amikor láttam, hogy jól van. Sokkhatásként ért mindkettőnket, ami történt.”

A futam nagyjából 20 perc szünet után indult útjára, miután eltakarították a törmelékeket a pályáról. Gutierrez így nem tudta befejezni első versenyét a Haasszal, de a csapat így is túlteljesítette az elvárásokat, hiszen Romain Grosjean a 6. helyen futott be az istálló debütálásán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: