DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Verstappen: Már csak négyet kell előrelépnem!

Max Verstappen ott folytatta második F1-es szezonját, ahol az első befejezte, illetve talán még annál is jobban, hiszen pályafutása legjobb rajthelyét halászta el a zűrzavaros kvalifikáción.

A szezonelőtti sejtések beigazolódni látszanak, hiszen a Toro Rosso nemcsak hogy a Red Bull előtt áll az egykörös tempó terén, de az Ausztrál Nagydíj időmérőjét egyenesen a harmadik legjobb csapatként zárta: Max Verstappen az 5., Carlos Sainz pedig a 7. helyen végzett a Renault-motort tavalyi Ferrari-erőforrásokra cserélő istálló autóival.

Verstappen eddigi legjobb rajthelye a 6. volt tavaly Malajziából és Spanyolországból, így nem meglepő módon boldogan nyilatkozott újabb egyéni rekordja után.

Cd5LE7fXIAA5tJG



„Nem számítottunk rá, hogy ilyen jó lesz a vége, különösen nem a mai délelőtt után, amikor kicsit szenvedtünk az autó balanszának megtalálásával. Nagyszerű eredmény ez az egész csapattól, hiszen az új időmérő-szabályok mellett nem volt könnyű, mégis ötödikek lettünk a két Mercedes és a két Ferrari mögött” - mondta a holland a Sky Sportsnak adott interjúban. „Úgy gondolom, minden összeállt: az autó, a hajtáslánc, emellett pedig az időzítéseket is remekül eltaláltuk, szóval minden tökéletesen működött számunkra.”

Verstappen eddigi legjobb eredménye a célban a negyedik helyezés volt, de abban egyelőre nem biztos, hogy ezt is fölül tudná-e múlni a vasárnapi futamon. „Nem tudom. Reálisnak kell maradnunk, és a Mercedes jelenleg még gyorsabbnak tűnik nálunk. Próbáljuk mindenesetre tartani a tempót a többiekkel és megőrizni a pozíciónkat. De a helyzet egyre jobb és jobb, már csak négy hellyel kellene előrébb lennem” - célozgatott a sokak szerint gyors F1-es sikerekre predesztinált holland.

Verstappen ezzel az 5. helyezéssel ráadásul felül is múlta apja valaha volt legjobb időmérős eredményét. Jos Verstappena 6. pozícióból startolt 1994-ben Spában, ennél feljebb azonban sohasem jutott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: