DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Nasr: Kár, hogy kijöttem új szett szuperlágy gumiért

Nem kezdték biztatóan a szezon első F1-es időmérő edzését a Sauber pilótái, Felipe Nasr és Marcus Ericsson. A két versenyző a 16. és 17. helyről vág neki a holnapi futamnak.

Az új időmérő rendszer a Sauber teljesítményére is rányomta a bélyegét az F1-es Ausztrál Nagydíj szezonnyitó kvalifikációján. A Sauber brazil pilótája, Felipe Nasr már nem ért fel egy újabb gyors körre, miután kiment a bokszba, így a 17. helyen kiesett a kvalifikáción. Csapattársa, Marcus Ericsson sem volt jobb helyzetben, ő egy pozícióval előrébbről, a 16. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot.

Dppi_ericsson_03.19.



Ericsson mégis elégedetten nyilatkozott az időmérő edzést követően: „Tűrhetően alakult az időmérő. Jó érzés volt a vezetés, sikerült helyes egyensúlyt találni az autóval. A csapat jó munkát végzett a tegnapi kevés kimenetelünk ellenére. Az várható volt, hogy nagyon szoros lesz a Q1. Közel voltunk a Q2-höz, de nem elég közel. Holnap a legjobbunkat fogjuk nyújtani, hogy a pontokért harcolhassunk.”

A másik sauberes, Felipe Nasr már kevésbé volt elégedett a teljesítményével: „Ez egy trükkös kvalifikáció volt a számunkra. Az egész rajtrács versenyképes és tudjuk, hogy még mindig nagyon sok a tennivaló a részünkről. Biztos vagyok benne, hogy a versenyen fel tudunk jönni néhány pozíciót. Kár, hogy kijöttem egy új szett szuperlágy gumiért és nem tudtam új gyors kört futni, mert kifutottam az időből, de ez része az új kvalifikációs rendszernek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: