DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Nem kezdte jól a pénteket a Sauber

Egyáltalán nem így tervezte a Sauber csapata a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíj első napját. Az eső miatt igen kevés kört tudtak megtenni a pilótáik.

Az első szabadedzésen összesen tizenhárom kört sikerült megtennie a Sauber C35-öt vezető pilótáknak, Marcus Ericssonnak és Felipe Nasrnek. Előbbi pilóta hat körig jutott 1:37.956-os idővel, mely a 15. helyre volt elég, brazil csapattársa pedig 1:34.796-os időt futva hét körrel a tarsolyában a 13. legjobb időt érte el. A csapat a Renault és Williams versenyzőihez hasonlóan délután egyetlen mért kört sem tett meg.

dppi_nasr_03.18.



„Nyilvánvalóan nem ez volt a legjobb kezdete az új szezonnak, de nem tudjuk irányítani az időjárást. Legalább tudtunk néhány kört futni délelőtt, ami jó érzést adott azzal kapcsolatban, hogy minden jól működik az autóban. A második szabadedzésen úgy döntöttünk, hogy nem megyünk ki a pályára az eső és az erős szél miatt. Alig várjuk a hétvége hátralévő részét és meglátjuk mit hoz majd a holnap” - nyilatkozta Ericsson csalódottan a csapata sajtóközleményében.

Csapattársa, Felipe Nasr sem nyilatkozott elégedetten az első nappal kapcsolatban: „Ez nem az a péntek volt, amiben reménykedtünk. Az első szabadedzésen képesek voltuk néhány dolog ellenőrzésére. Fontos lesz, hogy a holnapi nap folyamán olyan eredményesek legyünk, amennyire ez lehetséges, mivel még több kilométert kell tennünk az autóba. Biztos vagyok benne, hogy a körülmények javulni fognak a hétvége során."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: