DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Alonso elégedett, de reális a pénteki nap után

Fernando Alonso szerint a McLaren-Honda számára nagyon pozitívan alakult az első két F1-es szabadedzés, de nem hiszi, hogy szombaton is ennyire elöl tudnak végezni.

Fernando Alonso elégedetten nyilatkozott a pénteki szabadedzések után - a McLaren-Honda spanyol világbajnoka az elvártakhoz képest jó köridőt futott és az autónak egyáltalán nem voltak megbízhatósági gondja. Igaz, a pénteki nap szlogenje nála is érvényes: ilyen körülmények között minden eredményt óvatosan kell kezelni.

"Jónak tűnik az autó, nem volt semmiféle problémánk és elég sok kört meg tudtunk tenni. Kényelmesen éreztem magam és örültem annak, hogy ilyen jól kezdtünk. Az első lépés pozitív volt, de a szombati nap teljesen más lesz, ez egyértelmű" - értékelt röviden Alonso. "Bízunk benne, hogy szárazabb lesz a pálya és több kört tudunk megtenni, mert bőven van még mit tesztelnünk, például a hasmagasságot, vagy a fékeket" - tette hozzá.

Alonso_2



"Örülök annak, hogy ismét beülhettem az autóba és egy sikeres tesztet tudtunk le a csapattal, hiszen így még több információt gyűjthettünk be. A mi napunk egyértelműen pozitívra sikerült, de azt erősen kétlem, hogy szombaton is ezen a helyen tudunk végezni" - nyilatkozott reálisan a pilóta. Ugyan Alonso hatodikként zárta a második szabadedzést, mögötte volt többek között Sebastian Vettel a Ferrarival, nem teljesített mért kört például egyik Williams és egyik Renault, de Max Verstappen sem.

Természetesen Alonsót is megkérdezték a rádiókorlátozásról. "Szerintem ez mindenkinek elég furcsa, de de nem gondolom, hogy ez óriási változásokat hozna. Az biztos, hogy néha furcsa lesz egyedül maradni a sötétben, mert erre még az én generációm esetében sem volt sok példa. Főleg úgy, hogy ezek az autók már elég összetettek".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: