Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. augusztus 20. kedd
F1

Alkatrészhiánnyal várja a nyitányt a Haas

A biztató kezdés után végül mégis hiányosságokkal zárult az előszezoni felkészülés a Haas számára, akik egyelőre annak is örülnek, hogy időben el tudtak készülni a második autóval.

Míg az első négynapos barcelonai gyakorlásukat csak egy szárnyhiba hátráltatta, a másodikon már jóval többet kellett a garázsban ülniük a pilótáknak, amit elsősorban az autó üzemanyagrendszerével adódott hibának köszönhettek. Innentől kezdve a csapat lépéshátrányba került, és Romain Grosjean Melbourne-ben azt is elárulta az Autosportnak, hogy a Haas igencsak híján van a tartalékalkatrészeknek, így a pilótáknak is fokozottan ügyelniük kell arra, hogy ne okozzanak kárt az autóban.

Dppi_00116001_205

„Nincs túl sok tartalékelemünk, de most nem ugyanaz a probléma, mint tavaly a Lotusnál. Akkor nem kaptuk meg őket, most viszont nem volt időnk legyártani. Biztosan lesznek problémák a szezon folyamán, de a Formula-1-ben nem lehet megúszni ezek nélkül” - nyilatkozta Grosjean.

A Haas Banbury-ben található gyárában a csapat az elmúlt hetekben még a második autó összerakásával volt elfoglalva, mondta el az istállót irányító Günther Steiner. Mivel pedig a tesztek sem alakultak problémamentesen, az autó beállításaival sem volt elég idejük foglalkozni, így noha a kezdeti tempójukkal versenyképesnek tűntek, a dél-tiroli születésű szakember szerint szerencse is kell ahhoz, hogy pontszerzéssel debütáljanak.

„Ha együttállnak a csillagaink, akkor reális, viszont elég sok csillagnak kell ehhez jól állnia. Az autó erős alapokkal rendelkezik, de most rá kell találnunk a helyes beállításokra. A többiek sem ostobák körülöttünk, több munkát végeztek el mint mi, így előre fognak lépni. Ha belenyúlunk a jó beállításokba és magabiztossá válunk, akkor bármi lehetséges, de egyelőre sok mindennek össze kell jönnie ehhez” - mondta Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?