DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az egyik csapatfőnök nélkül indulhat a szezon

Bírósági úton akadályozhatják meg, hogy a Force India csapatfőnöke elhagyja hazáját, ami egyúttal azt is jelentheti, hogy távol kell maradni az F1 jövő vasárnapi, melbourne-i évadnyitójától.

Több bank arra kérte az indiai legfelsőbb bíróságot, hogy tiltsák meg a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya számára, hogy elhagyja az országot, mivel az általa alapított, s azóta csődbe ment Kingfisher Airlines légitársaság igen komoly adósságot hagyott maga után.

A State Bank of India által vezetett hitelezői csoport azt követően lépett fel az 1 milliárd dollár feletti adósság megtérítésének igényével, hogy Mallya az elmúlt hónapban lemondott a United Spirits nevű töményitalokat gyártó cég vezetéséről.

hulk_barcteszt_cs



Az egykoron India második legnagyobb légitársaságának számító Kingfisher Airlines több mint három évvel ezelőtt szüntette be működését, a 2014. január 31-i adatok szerint több mint 69 milliárd rúpiával tartozva több mint egy tucatnyi hitelező banknak. Az összegben nincsenek benne a kamatok, valamint az egyéb, a Kingfisherre háruló költségek.

Mallya, aki elmondása szerint elsősorban gyermekei miatt tartózkodik sokat távol hazájától, a sajtónak hangsúlyozta, hogy nem akar megszökni az adósságok elől, s jelenleg is tárgyal a Kingfisher tartozásának rendezéséről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: