DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Mercedes megelégelte Ecclestone szájalását

Dieter Zetsche, a konszern első embere egyszerűen nem érti, hogy nyilatkozhat ennyire negatív hangnemben saját érdekeltségéről az F1 első embere, Bernie Ecclestone.

Ritkán látni olyan vezetőt, aki nyilvánosan szidalmazza saját cégét: márpedig Bernie Ecclestone sosem finomkodik, ha arról beszél, véleménye szerint mennyire rossz helyzetben van a Formula-1, valamint milyen unalmasak a sorozat versenyei. Erre mutatott rá a Daimler AG elnöke, Dieter Zetsche Genfben – a konszern alá tartozó Mercedesszel kapcsolatban annak dominanciája miatt Ecclestone egyébként is ritkán mond jót.



„Nem azért léptem a színpadra a genfi autószalonon, hogy elmondjam, sosem vezetnék Mercedest, és a vásárlók se tegyék. Nem értem, hogy valaki, aki nem csupán a vezérigazgatója, de a résztulajdonosa is egy terméknek, hogy beszélhet így a termékéről. Ha úgy érzi, szükség van változásra, belsőleg meg kell beszélni, nem kikiabálni, mint egy vásáron” – mondta a Reutersnek Zetsche.

Úgy tűnik, Ecclestone csak akkor lelkes, ha lehetséges új versenyhelyszínek után kell kutatnia – ami plusz bevétellel kecsegtet –, legutóbbi nyilatkozatában Dél-Afrikát és Észak-Amerikát igyekezett egyszerre csábítgatni.

„Szívesen látnék egy nagydíjat Afrikában, ahol eddig még sosem szerepeltünk. Az első megbeszélésekre már sor került, és talán lehetne még egy futam az Egyesült Államokban is. Majd meglátjuk” – nyilatkozott a Hambelsblatt lapnak Ecclestone, szörnyű memóriáról tanúbizonyságot téve: a Dél-Afrikai Nagydíjat 33-szor tartották meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: