DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault mégis feladja 2016-ot?

Bár Frederic Vasseur csapatfőnök nemrég határozottan tagadta ezt, a francia F1-es csapatnál részvényes maradó előző tulajdonos már most a 2017-es szezonra való felkészülésről beszél...

Annak ellenére, hogy a teszt során gyakorlatilag elismerte, hogy a Renault 2016-os autója voltaképpen csak egy sebtiben a Renault erőforrása köré átszabott Lotus, Frederic Vasseur csapatfőnök leszögezte, hogy nem feltartott kézzel állnak neki az idei szezonnak – arról viszont még egyelőre túl korai lenne nyilatkozni, hogy milyen arányban osztják majd meg az erőforrásaikat az idei fejlesztések és a 2017-es autó közt.

Egy ponton mindenesetre biztosan nem lesz fejlesztés, mégpedig a sebességváltó terén, ahogy azt Alan Permane mérnökigazgató leszögezte az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva: „Félig adaptáltuk a Renault erőforrásához, s meg fogjuk próbálni továbbfejleszteni ezt az átmeneti megoldást egy második lépésben. De nem csinálunk új sebességváltót.”

magnussen_renault_barc_cs



Permane emellett a motorról is nyilatkozott, amivel kapcsolatban immár jóval pozitívabb, mint 2014-ben volt: „Össze sem lehet hasonlítani az akkori helyzetet a mostanival. A vezethetőség kiváló, a hangulat nagyon más, mint akkor volt. Megvan az elképzelésük a jövőre nézve, s már nem rettegnek attól, hogy mi lesz, ha balul sül el valami.”

Ami pedig a fejlesztéseket illeti, a Lotus korábbi tulajdonosa, a csapatnál jelenleg is részvényes Gerard Lopez is megszólalt – jóval konkrétabban nyilatkozva a Renault szándékairól, mint korábban Vasseur: „Sok más csapattal ellentétben mi megtehetjük, hogy teljes mértékben a 2017-ben érkező új generációs autóra koncentrálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: