DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Manor: "A McLaren jelenleg egy alvó óriás"

Dave Ryan, a Manor jelenlegi és a McLaren korábbi szakembere szerint csak idő kérdés, hogy a wokingiak visszatérjenek az F1 élmezőnyébe - rengeteg jó mérnökük és forrásuk van ehhez.

A Manor versenyfőnöke, Dave Ryan szerint nem lehet leírni korábbi csapatát, a McLarent - persze ez nem azt jelenti, hogy Alonsóék rögtön a bajnoki címért fognak küzdeni. "Legyünk őszinték, a McLaren jelenleg egy alvó óriás" - fogalmazott Ryan. "Az utóbbi években nem igazán voltak jók, tavaly rettentő nehéz szezonjuk volt, de megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy rendezzék a dolgaikat és újra jók legyenek."

Ryan harminc évig dolgozott a McLarennél, mielőtt 2009-ben távoznia kellett - szerinte reálisan nézve jelenlegi csapata, a Manor nem lehet jobb a wokinigiaknál, legyenek bármilyen nehéz helyzetben is. "Természetese ha néhanapján tudnánk velük versenyezni, az fantasztikus lenne, de a realitás az jelen helyzetben is, hogy ők a rajtrács első felében lesznek."

McLaren2



A szakember azért hozzátette, hogy nekik természetesen az a jó, ha az ellenfélnek gondjai vannak. "Persze én nem akarom, hogy helyrejöjjenek. Elég boldog lennék, ha mi jók lennénk, ők pedig tovább bajlódnának, de reálisan nézve, ez nem fog megtörténni. Nem becsülünk le senkit, nem becsüljük le a McLarent sem, hiszen hihetetlen embereik és hihetetlen forrásaik vannak. Most sebesültek, de ha megtalálják a helyes utat, újra ott lesznek az elején" - vélekedett Ryan.

A McLaren-Honda az előző, borzasztóan sikerült szezon után az idei első teszten egy fokkal jobban szerepelt, bár akadtak problémáik, a csapat szerint ezek lényegtelenek voltak és nem befolyásolják a második tesztet. Ryan szerint a fejlődésük csak idő kérdése, semmi másé. "Rengeteg nagyon okos szakemberük van. Az a kérdés, hogy mikor térnek vissza az elitbe, nem, az hogy visszatérnek-e."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: