DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Veszélyben Haryanto ülése?

Ez nem tartott sokáig: alig jelentették be, s esett túl az első tesztjén, a sajtó máris arról cikkezik, hogy Indonézia első F1-es versenyzőjének helye veszélyben lehet a megújult Manor istállónál.

Az első téli tesztet megelőző héten jelentették be, hogy Rio Haryanto szerződést kapott a Manor-istállótól miután az indonéz állami olajvállalat, a Pertamina 5 millió eurós „szeretetcsomagja” megérkezett a brit csapathoz. A hírek szerint a Manor ígéretet kapott ennek az összegnek a közel háromszorosára, ami biztosíthatja az ülést a teljes szezonra a 23 éves pilóta számára.

Az indonéz állami hírügynökség, az Antara beszámolója szerint viszont úgy tűnik, hogy ez az összeg még koránt sincs biztosítva, s jelenleg is dolgoznak azon, hogy Haryanto helyét ne fenyegesse veszély: az ország állami motorsportszervezete, az IMI DKI minden eszközzel igyekszik segíteni a versenyzőn.

haryanto_manor



A szövetség vezetője, Alfonsus Judiarto így nyilatkozott a sajtónak: „Az IMI DKI jelenleg is dolgozik egy támogatási rendszeren, melynek része lehetne például különböző termékek értékesítése az IMI égisze alatt futó bajnokságokban, mindezt azzal a céllal, hogy segítsük Rio Haryantót. A kormányzat megpróbált a segítségére lenni a nemzeti költségvetés felhasználásával, de a procedúra igen összetett, s az elképzelés pro és kontra érveket is vont magával. Reméljük, hogy magáncégek is hozzá tudnak járulni Rio megsegítéséhez.”

A thisisf1.com összeállítása kiemeli, hogy egy másik lapban Haryanto menedzsere, Piers Hunnisett cáfolta, hogy védence ülése veszélyben lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: