DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Manor: Haryanto fog még hibázni

Rio Haryanto, a Manor újonc pilótája hibával kezdte F1-es bemutatkozását a barcelonai teszten, azonban a csapat versenyigazgatója szerint ez természetes, így nincs oka szégyenkezni.

Haryanto szerda délelőtt a kavicságyba csúszott, ám csak időt veszített a hibával, az autó ugyanis nem sérült meg. Dave Ryan, az istálló versenyigazgatója elmondta, nem várható el egy debütáló versenyzőtől, hogy ne hibázzon első vezetése alkalmával, sőt további hasonló incidensekre is számítanak. A kérdésre, a 23 éves pilóta kicsúszása csak a határok feszegetésének volt-e a következménye, a szakember így válaszolt: „Igen, így gondolom.”

 Manor



„Őszintén szólva meglepődtem volna, ha nincs néhány incidense. Addig, amíg tanul, ez rendben van. Nekünk nem került semmibe, szóval lendüljünk túl rajta, és lássuk, hogyan alakulnak a továbbiak.” Ryan hozzátette, Pascal Wehrlein nagyobb tapasztalattal rendelkezik, mint csapattársa, így egyelőre nem érdemes egymáshoz mérni a teljesítményüket.

„Nem gondolnám, hogy igazságos lenne őket összehasonlítani ezen a ponton. Pascal úgy érkezett, hogy megnyerte a DTM-et, és jó néhány kilométer van már a háta mögött F1-es autóval. Sok tapasztalata van, tudja, hogy mire számíthat, talán a fő kérdés nála a Manorhoz történő váltás volt” – folytatta.

„Rio éppen az ellenkezője, ő először teszi meg ezeket a lépéseket. Szóval teljesen különböző a megközelítés esetükben, de mindketten remek kölykök. Örülünk, hogy itt vannak, nagyon élvezzük és bízunk bennük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: