DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Nem stabil az F1, így nem jön a Volkswagen

A német gyártó szerint jelenleg nem kiszámítható az F1, túl sok a bizonytalanság, a szabályváltoztatás, így számukra nem éri meg pénzt fektetni ebbe a projektbe.

Ugyan több gyártó is azt nyilatkozta az utóbbi időszakban, hogy szeretettel várják az új belépőket a Formula-1 világába, a rali világbajnokságon évek óta egyeduralkodó Volkswagen egyelőre nem tervezi a száguldó cirkuszba való átevezést - legalábbis amíg a szabályok változatlanok maradnak, biztos nem. 

Volkswagen



"A Formula-1 jelenleg nálunk nincs napirenden" - nyilatkozta Wolgfang Durheimer a német márka képviseletében. " A helyzet nem elég kiszámítható ahhoz, hogy megérje komoly pénzt belefektetni. Nagyon sok a pletyka a szabályváltozásokkal kapcsolatban, a motorokkal kapcsolatban és a többi technológiával kapcsolatban is. Mielőtt úgy döntesz, hogy pénzt invesztálsz valamibe, muszáj látnod öt stabil évet. Nem lehetnek folyamatos szabályváltozások, motormizéria" - jelentette ki a szakember.

A Volkswagen rendkívül sikeres a raliban, de emellett a WEC- és a GT-sorozatban is érdekelt - nem létfontosságú számukra az F1-be való belépés. 

"A tulajdonjogok terén is vannak olyan súlyú kérdések, amelyekre a sportnak muszáj választ találnia. Jelenleg úgy tűnik, hogy ezek a tulajdonosok nem lesznek itt örökké, ami bizonytalanságot eredményez" - tette hozzá Durheimer. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: