DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Bottas már megszerezné első győzelmét

A csapat számos dobogót ért el az előző szezonokban, de nagydíjat nyerni 2012 óta nem sikerült nekik. Valtteri Bottas szerint ez lehet az év, amikor a Williams győzni fog.

Valtteri Bottas negyedik Formula-1-es szezonját kezdi meg a Williams színeiben, amelynek új autóját, az FW38-at ma mutatta be a csapat. A 26 éves versenyző az elmúlt két évben gyakori résztvevője volt a futamok élmezőnyének, nyolc alkalommal dobogóra is állt, de első győzelme egyelőre várat magára. Idén összejöhet a nagy áttörés?

„Csapatként képesnek kell lennünk arra, hogy versenyeket nyerjünk. Ez az, amire mindig törekszünk” – mondta Bottas a csapat közleményében. „Biztos vagyok benne, hogy minden területen előrelépéseket sikerült tennünk, ezért határozottan arra számítunk, hogy idén jobb eredményekért harcolhatunk. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a gyárban kemény munkájukért, amellyel az autót felkészítették.”



Kitért a tesztidőszak küszöbön álló heteire is – a jövő hétfőn induló első barcelonai gyakorláson Bottas vezeti elsőként az autót. „Ez az évnek mindig egy igazán érdekes és izgalmas időszaka, mivel elkészül az új autónk, mi pedig alig várjuk, hogy pályára vigyük, és lássuk, milyen érzés vezetni, mennyire gyors. A telünk eddig jó volt, abból pedig, amit láttam, a jó irányba tartunk az autóval. A jövő heti tesztelés esélyt biztosít, hogy meglássuk, mennyit fejlődött teljesítményünk az utolsó verseny óta. Az FW38 eddig elméletben csupa pozitívumot hozott, meg kell látnunk, hogy ez így van-e a pályán is” – fogalmazott a finn versenyző. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: